Het activiteitencentrum

De activiteitenbegeleider is verantwoordelijk voor de dagbesteding van de bewoners. Hij organiseert en begeleidt activiteiten voor de bewoners. De activiteiten vinden in principe plaats tijdens de weekdagen tussen 9u en 17u30. De werking richt zich op 5 peilers: ontspanning, creativiteit, arbeid, vorming en sfeer.

Het is de bedoeling om voor de bewoners een zinvolle tijdsbesteding na te streven, zowel binnen het Activiteitencentrum als activiteiten buitenshuis. De activiteiten zijn bestemd voor alle bewoners, maar in de eerste plaats voor de bewoners die meer nood hebben aan een georganiseerde tijdsbesteding. We houden rekening met het tempo, de interesses en de mogelijkheden van elke bewoner. De activiteiten vinden plaats in grote groep, in kleine groep of individueel.

De activiteiten worden georganiseerd binnen de Troon zelf. Voor de oudere bewoners blijkt dit een voordeel te zijn. De afstand naar en van de activiteit lijkt beperkt. We creŽren een halte van de hobbyruimte waar de bewoners een koffie kunnen drinken, de activiteit op afstand kunnen bekijken. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om aan te sluiten bij activiteiten waarvoor ze zich niet hebben ingeschreven.

 

Valid HTML 4.01 Transitional   Valide CSS!