GVT De Troon in de mediaDe Troon feest!

Vrijdag 12 december 15u in de namiddag: regen, wind, koude, het kon de inwoners van De Troon allemaal niet deren: ze zaten immers veilig en warm in hun carport.

De aanleiding hiervoor kreeg in de eerste helft van 2014 vorm: Werknemers van vestiging Oevel namen het initiatief om voor De Troon een carport te sponsoren. Deze zou dan gebruikt worden om enerzijds buitenactiviteiten te organiseren, zonder het gebruikelijke opzetten en afbreken van de nodige tenten, en als beschutting voor de nieuwe bus, die sinds enige tijd op de parking staat.

Global Giving gaf een positief antwoord op de vraag naar sponsoring, en zo kon men reeds in de zomer aan de slag met de voorbereidingen, en werd de carport in het vroege najaar geplaatst.

Uiteraard kon de ingebruikname niet zonder de nodige festiviteiten gebeuren. En zodoende werd op een druilerige vrijdagnamiddag de carport feestelijk geopend, in aanwezigheid van alle inwoners van De Troon, en van enkele werknemers van Praxair.

De nodige hapjes en drankjes werden voorzien door de directie en het personeel van De Troon, en de stemming was opperbest, niet in het minst door de stemmige muziek van DJ Witte.

Omstreeks 17u begon het officiële gedeelte, waarbij Jeanne, één van de inwoonsters, vanuit haar rolstoel een welgemeend dankwoord richtte tot Praxair. Daarna werd een schaar gepresenteerd op een mooi kussen, en mocht Tom Segers, Plant Manager Oevel, het symbolische lint doorknippen. Tegelijkertijd verklaarde hij de carport officieel voor geopend. "Ook dit Community Engagement project was weer een schot in de roos. Door verschillende activiteiten te organiseren samen met de Troon, merken we dat er een steeds nauwere band ontstaat. Op het openingsfeest van de carport zag ik zowel de mensen van De Troon, als de medewerkers van Praxair plezier maken. Ik ga ervan uit dat we in de toekomst samen nog veel evenementen zullen organiseren.", zegt Tom.

Er volgde nog een gezellige avond onder vrienden, met sfeervolle kerstverlichting, waarbij de afgesloten carport goed dienst deed en ervoor zorgde dat de barre weersomstandigheden geen roet in het eten konden gooien.

Carport
De volledig afgewerkte carport


Foto
Alle bewoners waren van de partij.


Foto
En ze waren blijgezind.


Foto
Bart, Directeur van De Troon, en Jeanne nemen het woord tijdens het officiële gedeelte.


Foto
Tom Segers, met assistentie van een inwoonster van De Troon, knipt het lint door, en verklaart de carport officieel voor geopend.


Foto
De aanwezige Praxair medewerkers kregen elk een geschenkje aangeboden door De Troon.


Memorandum aan de volgende Vlaamse regering

De sector voor personen met een handicap is de afgelopen jaren sterk in beweging geweest. De huidige minister, Jo Vandeurzen, stelde zijn perspectiefplan voor in 2010. Dat bracht een positieve beweging in de richting van zorgvernieuwing mee. De concrete effecten hiervan blijven echter vaag. En ondanks deze inspanningen van de overheid, blijft het probleem van de wachtlijsten groeien.

De verkiezingen van 2014 brengen daarom een aantal prioriteiten mee. Het is noodzakelijk dat de overheid verdere stappen zet in de richting van de geplande zorgvernieuwing en het probleem van de wachtlijsten effectief aanpakt.

Lees de volledige verklaring door op de link hieronder te klikken.Contactkoor


Hearts in Harmony


Kiwanis


Kiwanis


Kiwanis


Praxair Europ - Belgium


GVA 03042013


SOS Piet - 24 april 2012

Croque madame voor 25 personen.
Klik >> hier << om SOS Piet op de website van VTM te zien.


 

Valid HTML 4.01 Transitional   Valide CSS!