Wij verzamelen......

Postzegels

Rita van Bylen, één van onze bewoonsters verzamelt gebruikte postzegels.
Als zij een heel doosje vol heeft dan stuurt ze deze op naar broeder Toon die deze gebruikt om een missie-project te steunen. Rita is altijd heel blij dat ze deze goede daad kan doen.
Zijn er personen die kunnen helpen haar doosje sneller vol te krijgen?

U mag de postzegels persoonlijk aan Rita geven.
Zij en broeder toon zijn u dankbaar!

   

 

Dopjes

Sinds kort is de Troon een inzamelpunt geworden voor dopjes van flessen waarmee we het BCG (Belgisch Centrum voor Geleidehonden) ondersteunen.

Je mag je dopjes steeds naar de Troon brengen: ofwel kan je ze in de container steken of je overhandigt ze aan één van de bewoners. Je mag ook gerust eens een kijkje komen nemen bij GVT De Troon.
Onze bewoners sorteren dan de dopjes en nadien komt iemand van het BCG ze bij ons ophalen.Wat houdt de dopjesactie in?
De dopjesactie is eigenlijk een steunactie ten voordele van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden te Tongeren. Het initiatief bestaat uit de verkoop van ingezamelde dopjes om te worden gerecycleerd in duurzame palletten.
De dopjes die in aanmerking komen zijn plastic dopjes van drankflessen, met name van mineraal- en spuitwater, van frisdrank Cola, Fanta e.d.), van melk en van fruitsap. Dus niet van olie, detergenten, shampoos ... Ook geen plastic deksels of andere materialen.Door het inzamelen van dopjes draag je op een milieuvriendelijke manier bij tot de ondersteuning van het BCG, dat de volgende doelstellingen nastreeft:
* het kweken en opleiden van honden tot blindengeleidehonden
* visueel gehandicapte personen leren omgaan met hun geleidehond
* blijvende nazorg verlenen aan de hond en zijn gebruiker

Meer info op: www.dopjesactie.be

 

Valid HTML 4.01 Transitional   Valide CSS!